To zdecydowanie deser do zrobienia na szybko, ale pomimo tego ma wspaniały smak. Warstwy kremu, biszkopcików, musu i owoców idealnie łączą się ze sobą. Deser jest bardzo sycący ,można go podawać gościom zamiast np. ciasta.
Składniki:
- Małe opakowanie gotowych biszkopcików
- 3 kubeczki serka homogenizowanego waniliowego
- 200 ml. śmietany 30 %
- 3 garście borówek amerykańskich
- Odrobina czekolady
- Świerze lub mrożone truskawki ok. 400 g
- 2 łyżki cukru pudru
Do miski wkładamy 3 kubeczki serka homogenizowanego ,lekko ,,ubijamy'' go mikserem (kilka sekund) tak aby miał jednolitą, gładką konsystencję. Do serków dokładamy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy masę łyżką.
Na dnie pucharków układamy cienką warstwę biszkopcików, kładziemy 2 łyżki (lub więcej) musu truskawkowego, następnie kilka łyżek kremu oraz kilkanaście borówek. Czynność tą powtarzamy, aż do zużycia wszystkich składników. Na wierzch ścieramy grube kawałki czekolady. Deser należy przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz